زانو1

سندرم درد کشکک زانو یکی از شایع‌ترین مشکلات زانو هم در افراد مسن و هم جوانانی که به‌طور فعال به فعالیت‌های ورزشی می‌پردازند، می‌باشد. سندرم درد پتلوفمورال یک اصطلاح پزشکی است که برای توصیف درد در جلوی زانو و اطراف پتلا (کشکک زانو)، درست زیر کشکک زانو، جایی‌که کشکک زانو با استخوان ران مفصل می‌سازد. سندرم درد کشکک زانو معمولاً به دلیل فشار اضافه وارد شده به مفصل زانو در اثر بد قرار گرفتن کشکک زانو ایجاد می‌شود، که این بد قرار گرفتن کشکک زانو به مرور زمان روی سطح پشتی کشکک زانو اثر می‌گذارد.

[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#6fb5f3″]

متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی از روش‌های مختلف مانند درمان‌هایی برای کاهش درد جلوی زانو، ثابت نگه داشت مفصل زانو، ماساژ، باند پیچی و طب سوزنی برای کمک به کاهش درد کشکک زانو استفاده می‌کنند. متخصص طی فیزیکی ما به حرکت زانوی شما کمک می‌کنند و از تکنیک‎های لازم برای طبیعی کردن دامنه حرکتی زانو و کشکک زانوی شما کمک می‌کنند تا کشکک زانو در ماکزیموم رنج حرکتی خود حرکت نماید. سپس، به منظور جلوگیری از بروز مجدد درد جلوی کشکک زانو، متخصصین ما در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سعیدی یک برنامه جامع شامل ورزش تقویتی زانو برای ایجاد تعادل در عضلات چهار سر زانو تجویز می‌کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره با متخصصین ما یا رزرو نوبت می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۶۵۳۳۲۴۵  تماس حاصل فرمایید.[/alert]

فهرست مطالب

علائم


زانو2

  • علائم درد کشکک زانو شامل درد مفصل زانو، به ویژه در جلوی زانو، اطراف و زیر کشکک زانو است.
  • اغلب در لبه داخلی کشکک زانو حساسیت مشاهده می‌شود و گاهاً بعد از ورزش کردن آب آوردن زانو مشاهده می‌شود.
  • بروز درد در جلوی کشکک زانو معمولاً در اثر ضربه نبوده و در عوض به تدریج ایجاد می‌شود.
  • سندرم درد جلوی کشکک زانو معمولاً در حین فعالیت‌های بلند کردن وزن و بار که نیازمند خم شدن زانو است، مشاهده می‌شود.
  • استفاده از پله، چمباتمه زدن، زانو زدن، پریدن و دویدن معمولاً با درد همراه است. با پیشروی سندرم درد جلوی کشکک زانو، زانوی فرد هنگام راه رفتن و در نهایت حتی هنگام استراحت با درد همراه خواهد بود.
  • حتی ممکن است وقتی زانوی خود را هنگام نشستن روی صندلی خم می‌کنید، درد در جلوی کشکک زانوی خود احساس نمایید.

علت‌ها


پزشکان از علت اصلی ایجاد درد در جلوی کشکک زانو مطمئن نیستند، اما اصولاً به یکی از دلایل زیر ارتباط دارد:

  • کار گرفتن زیاد از زانو: ورزش‌هایی که به دویدن و پریدن نیاز دارند، فشار زیادی روی مفصل زانو وارد می‌کنند که می‌تواند باعث تحریک زیر کشکک زانو شود.
  • ضعف و عدم تعادل عضلات زانو: درد جلوی کشکک زانو می‌تواند وقتی ایجاد شود که عضلات اطراف مفصل لگن و ران و زانو قادر نباشند تا مفصل زانو را در جای خود نگه دارد. حرکت زانو به سمت داخل هنگام چمباتمه زدن نیز با درد کشکک زانو در ارتباط است.
  • ضربه به زانو: ضربه به مفصل زانو، مانند دررفتگی یا شکستگی زانو نیز با سندرم درد جلوی کشکک زانو ارتباط دارد.
  • جراحی: جراحی زانو، به ویژه ترمیم رباط صلیبی قدامی با استفاده از تاندون کشکک زانوی خود فرد، خطر ایجاد درد جلوی کشکک زانو را را افزایش می‌دهد.

از دیگر علل درد و التهاب جلوی زانو گرفتگی‌ عضله‌های همسترینگ و کفش نامناسب اشاره کرد.

عوامل موثر


عوامل موثر در جلوی زانو می‌تواند با عوامل زیر افزایش یابد:

  • سن: سندرم درد جلوی کشکک زانو معمولاً در جوانان و نوجوانان مشاهده می‌شود. مشکلات زانو در جمیت مسن معمولا با آرتروز زانو ایجاد می‌شود.
  • جنسیت: سندرم درد جلوی کشکک زانو در زنان دو برابر مردان شایع است. این می‌تواند به این علت باشد که لگن زنان وسیع‌تر است که باعث افزایش زاویه‌ بین استخوان‌های سازنده مفصل زانو می‌شود.
  • ورزش‌های خاص: شرکت در ورزش‌هایی مانند دو و پرش می‌تواند فشار زیادی روی زانوی فرد اعمال نماید، خصوصاً وقتی سطح تمرینات افزایش می‌یابد.

تشخیص


پزشک معالج با بررسی سابق بیماری مفصل زانو در فرد و معاینه زانوی بیمار با فشار دادن ناحیه زانو و حرکت دادن زانو در زوایای مختلف، سعی می‌نماید تا شرایط دیگری که در فرد علائم و نشانه‌های مشابهی ایجاد می‌کند را شناسایی نماید. به منظور کمک به تشخیص علت درد زانوی بیمار، پزشک معالج ممکن است آزمایش‎هایی را نیز تجویز نماید:

  • X-ray: این تکنیک ساختار استخوان را به خوبی بررسی می‌نماید، اما در مشاهده بافت نرم زانو چندان موثر و موفق نیست.
  • CT-scan: سی تی اسکن تصاویر مختلف X-ray در زوایای مختلف زانو تهیه می‌نماید تا تصویری کامل از ساختار درونی زانو در اختیار پزشک معالج خود قرار دهد. Ct-Scan می‌تواند هم به بررسی بافت نرم و هم بافت سخت کمک نماید.
  • MRI: تصویری با جزئیات از استخوان‌ها و بافت‌های نرم زانو مانند رباط‌ها و غضروف زانو فراهم می‌نماید.

درمان


استراحت همراه با فعالیت

در مراحل اولیه سندرم درد جلوی کشکک زانو، تا جایی‌که ممکن است به زانوی خود استراحت دهید. بهتر است از انجام فعالیت‌هایی که باعث ایجاد درد در جلوی کشکک زانو می‌شوند مانند بالا رفتن از پله، زانو زدن یا چمباتمه زدن، اجتناب شود.

یخ گذاشتن

زانو3

یخ گذاشتن یک روش موثر در اصلاح و کاهش درد و التهاب کشکک زانو مربوط به سندرم درد جلوی کشکک زانو، خصوصاً بعد از کامل کردن ورزش‌.

باندپیچی زانو

زانو4

متخصصین ما معمولاً از باندهای سازگار با بدن یا مشابه آن برای باند پیچی زانو استفاده می‌کنند تا به کاهش درد جلوی زانو و شروع دوره جا انداخته شدن مفصل و کشکک زانو کمک نماید. باند پیچی کشکک زانو معمولاً در کاهش درد فوری زانو موثر است.

بریس‌ زانو (زانوبند)

زانو5

پوشیدن زانوبندهایی که قسمت کشکک زانوی آن آزاد است نیز به کاهش درد جلوی کشکک کمک می‌نماید. این زانوبندها معمولاً یک سوراخ در وسطشان وجود دارد که مخصوص کشکک زانو است و نوارهایی دارد که به طرفین کشیده می‌شود و از کشکک زانو محافظت می‌کند.

کفی و کفش طبی

پوشیدن کفش مناسب نیز برای افراد دارای درد جلوی کشکک زانو موثر است. متخصصین ما می‌توانند با ارزیابی عملکرد ساختار زانوی افراد، کفش و ارتوز (کفی کفش) ‌های مناسب برای کاهش درد زانو تجویز نمایند.

دارو

داروهای ضد التهابی و کرم‌های طبیعی و گیاهی مانند گیاه همیشه بهار کوهی نیز می‌توانند به کاهش درد و التهاب زانو کمک نمایند. مصرف پاراکتامول برای اغلب افراد بدون خطر می‌باشد.

تزریق کورتون

برای دردهای شدید در زیر و جلوی کشکک زانو، تزریق کورتیزون می‌تواند موثر باشد. تزریق موضعی کورتون به زانو در کاهش التهاب و درد جلوی کشکک زانو در مواردی که آسیب به رباط زانو وارده شده باشد، موثر است.

تزریق اوزون

mesotherapy biopuncture with syringe on woman leg

تزریق مخلوط اوزون-اکسیژن به پشت مفصل زانو در درمان سندروم درد جلوی کشکک زانو موثر است. اوزون تراپی مقدار اکسیژن آزاد شده در بافت‌ها را افزایش داده و باعث کاهش التهاب زانو و رادیکال‌های آزاد در بدن و زانو شده و درد زانو را کاهش داده و عملکرد حرکتی آن را بهبود می‌بخشد.

پی آر پی (PRP)

پی آر پی (PRP) همان پلاسمای غنی شده از پلاکت است که پلاسمای مشتق شده از خون است که غلظت پلاکت در آن افزایش یافته است و یک گزینه درمانی مناسب برای تحریک و تسریع التیام و بازسازی بافت نرم و درمان مشکلات رباط و تاندون اطراف و زیر کشکک و مفصل زانو کمک می‌کند.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی از روش‌های درمانی مختلفی مانند اولتراسوند تراپی، تحریک الکتریکی عصب (TENS)، بیوفیدبک، لیزر درمانی، درمان دستی، ماساژ درمانی و ورزش برای کمک به کاهش درد سندرم درد جلوی کشکک زانو کمک می‌کند.

الکتروتراپی

تحریک الکتریکی عصب (TENS) با انتقال امواج الکتریکی متناوب از طریق الکترودها روی پوست زانو به فیبرهای عضله عمل می‌کنند. این امواج الکتریکی پتانسیل حرکتی القاء می‌کند که اعصاب حرکتی را تحریک نموده، بنابراین باعث ایجاد انقباض شده و منجر به افزایش مشخصی در قدرت عضلات چهار سر زانو می‌شود.

لیزر درمانی

زانو7

لیزر درمانی سرد با اتساع رگ‌های خونی موضعی به یک ناحیه دارای جریان خون کم، جریان خون را در آن ناحیه افزایش می‌دهد و مواد مغذی لازم برای ترمیم بافت آسیب دیده و از بین بردن فیبرهای بافت آسیب دیده را تامین می‌نماید، لیزر تراپی سرد همچنین جریان لنفاوی را افزایش می‌دهد که به کاهش التهاب موضعی، افزایش تولید آندورفین و تسریع فرآیند بهبود و ترمیم طبیعی بدن کمک می‌کند که این امر به نوبه خود امکان شروع سریع‌تر بازتوانی را ممکن می‌سازد.

شاک‌ویو تراپی

زانو8

شاک ویو درمانی یک درمان موثر برای بافت نرم، استخوان و درد جلوی مفصل زانو است. اماوج قدرتمند صوتی فیبرهای نامنظم بافت‌های اتصالی را از هم جدا می‌کند و به کشکک زانو امکان بازگشت به موقعیت طبیعی خود در زانو را می‌دهد.

کایروپراکتیک و درمان دستی

زانو9

درمان‌های کایروپراکتیک روش‌های درمانی موثری برای سندرم درد جلوی کشکک زانو و درد زانوی مربوطه به حساب می‌آیند. این روش درمانی از جا انداختن‌های کایروپراکتیک و تکنیک‌های مختلف درمان‌های دستی روی ستون فقرات، مفصل لگن و ران، مچ پا و زانو برای اصلاح مشکلات آنها استفاده می‌کند تا بدن را به راستا و تعادل مناسب خود باز گرداند و به آن امکان عملکرد مناسب خود را بدهد.

ورزش مناسب برای درد جلوی زانو

اصول اولیه ورزش مناسب برای مدیریت درد جلوی کشکک زانو، بازسازی تعادل عضلات گروه چهار سر زانو، بهبود دامنه حرکتی زانو و محدود کردن فعالیت‌های فیزیکی آسیب رساننده به زانو می‌باشد.
تقویت عضلات چهار سر زانو: ایزومتریک

زانو10

تقویت عضلات چهار سر زانو: بالا بردن پا در حالت صاف و مستقیم

زانو11

تقویت باسن و غلاف استخوان تهیگاهی (با اشاره بدن به سمت راست )

زانو12

تقویت غلاف استخوان تهیگاهی (با اشاره بدن به سمت چپ )

زانو13

تقویت زرد پی پشت زانو (همسترینگ)

زانو14

تقویت عضلات نزدیک کننده مفصل لگن و ران

زانو15

تقویت عضلات دور کننده مفصل لگن و ران (با چرخش به سمت چپ، جلو و کنار)

زانو16

تقویت باسن و مفصل لگن و ران (با چرخش به سمت چپ)

زانو17

تقویت عضلات کاف (ساق پا)

زانو18

مقالات مرتبط

فهرست
نوبت گیری تعیین وقت
× نوبت گیری در واتساپ