مفصل آرنج نقطه اتصال بین قسمت بالایی بازو و ساعد است. این مفصل از سه استخوان بازو (استخوان بالای بازو)، زند زیرین و زند زبرین تشکیل شده است. مجموع این سه استخوان با یکدیگر ساعد را تشکیل میدهد. مفصل آرنج توسط عضلات، تاندونها و رباطها به هم متصل میشود. این مجموعه با یکدیگر همکاری میکنند تا عملکرد و تحرک آرنج فراهم شود.
آرنج تنیس بازان دژنراسیون مزمن تاندونها در قسمت خارجی آرنج است. در تنیس البو تاندونهایی که عضلات ساعد را به آرنج خارجی متصل میکنند (اپیکندیل جانبی) ملتهب و در نتیجه باعث درد میشوند. گزینههای مختلف درمانی متعددی در دسترس میباشند و این مشکل تا ۹۰ درصد موارد بدون نیاز به انجام عمل جراحی قابل درمان است.
فیزیوتراپی معمولاً درمان انتخابی آرنج تنیس بازان است. اجتناب از حرکات تکراری و دردناک یا اصلاح فعالیتها برای استفاده از سایر گروههای عضلانی موجب تسکین علائم میشود. تمرینات فیزیوتراپی برای تنیس البو بر ترکیبی از تمرینات کششی همراه با تمرینات تقویت عضلات بازکننده تمرکز دارند. این تمرینات معمولاً در طولانی مدت مؤثر هستند.
در صورت طولانی شدن درد آرنج بیش از چند روز، مشاهده هر نوع تورم یا کبودی و احساس درد شدید هنگام برداشتن اشیاء باید به دنبال درمان پزشکی باشید. اگر شدت درد به اندازهای است که توانایی استفاده از بازو را از دست دادهاید و هنگام صاف یا خم کردن بازو درد قابل توجهی را تجربه میکنید نیز باید به پزشک مراجعه نمایید.
علل بروز تنیس البو
آرنج تنیس بازان به دلیل استفاده بیش از حد از عضله ساعد رخ میدهد. از آنجا که عضله با هر بار صاف کردن بازو منقبض میشود، این روند میتواند باعث ایجاد کشش در تاندونی شود که آن را به قسمت خارجی آرنج متصل میکند. با گذشت زمان تکرار این عمل باعث ایجاد پارگیهای جزئی در تاندون میشود. با پیشرفت بیماری این پارگیها دردناک و ملتهب میگردند. چنین حرکتی در بسیاری از ورزشها و فعالیتها از جمله تنیس، دست دادن، ریختن آب و تایپ کردن رایج است.
عوامل خطر متعددی وجود دارند که ممکن است شما را نسبت به این بیماری مستعدتر کنند.
- اولین و بارزترین عامل خطر مربوط به فعالیت بدنی است. شرکت در ورزشهایی که نیاز به کشش مکرر عضله بازو دارند یکی از عوامل خطر محسوب میشود.
- سن نیز یکی از شاخصها است زیرا این بیماری در بزرگسالان بین ۳۰ تا ۵۰ سال بسیار رایج است. البته افراد در هر سنی ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند.
- شغل یکی دیگر از فاکتورهای مهم است زیرا نقاشان، قصابها، لوله کشها و سایر مشاغل نیز به نوعی حرکت مکرر ساعد را انجام میدهند.
علائم تنیس البو
علائم آرنج تنیس بازان معمولاً به تدریج ظاهر میشود زیرا این بیماری بیش از آن که به آسیب حاد مرتبط باشد، یک وضعیت پیش رونده است. با پیشرفت بیماری درد ناشی از آن در طی چند هفته یا چند ماه به تدریج افزایش مییابد.
- درد خفیف در آرنج خارجی که با گذشت زمان به تدریج افزایش مییابد.
- ضعف در گرفتن اجسام با دست
- معمولاً تنها بازوی غالب تحت تأثیر قرار میگیرد.
- درد با انجام فعالیت بدتر میشود.