بیماریها به دلایل متعددی شکل میگیرند. بیماران در حال تلاش برای درمان این بیماریها هستند. فتق دیسک کمر که به عنوان لغزش دیسک نیز شناخته میشود نوعی بیماری است که منجر به کمر درد میشود. در این بیماری مواد ضربهگیر ژلهای مانند که بین استخوانهای مهره ستون فقرات قرار دارند به درستی کار نمیکنند. این دیسکهای بین مهرهای به سمت خارج بیرونزدگی پیدا میکنند که ممکن است به دلیل پارگی حلقه بیرونی اتفاق بیفتد. علائم این بیماری باعث اخلال در انجام امور روزمره میشود. انجام برخی حرکات ورزشی میتواند در درمان درد ناشی از فتق دیسک کمر و علائمی از این قبیل مؤثر واقع شود.
اگر درد ناشی از دیسک کمر شما ظرف مدت چند هفته با استفاده از دارو رفع نشد، متخصصین ما در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سعیدی، انجام تمرینات و حرکات اصلاحی و ورزش را به شما پیشنهاد خواهند کرد. متخصصین ما با طراحی یک برنامه ورزشی کششی و تقویتی مناسب، تمرینات و ورزشهای مناسب برای کاهش درد دیسک کمر را به شما آموزش داده و چگونگی درست انجام دادن آنها را برای ادامه ورزشها در منزل به شما ارائه میدهند. افرادی که از برنامه طراحی شده توسط متخصصین طب فیزیکی استفاده میکنند نسبت به افرادی که به شکل خودسرانه از برنامههای ورزشی استفاده میکنند آثار بهبودی بیشتری نشان دادهاند.
جهت بهرهگیری از مشاوره با متخصصین کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سعیدی یا رزرو نوبت میتوانید از طریق شماره ۰۲۱۶۶۵۳۳۲۴۵ با ما تماس حاصل فرمایید.
فهرست مطالب
ورزشهایی برای درمان دیسک کمر
توجه شود که انجام ورزشها و حرکات اصلاحی ارائهشده در این مقاله، بدون توصیه و تجویز پزشک معالج توصیه نمیشود.
پلانک پهلو
در حالی که پاها، ران و شانهها در یک راستا قرار گرفتهاند به پهلو دراز بکشید. با کمک ساعد و آرنج که مستقیماً زیر شانه قرار گرفتهاند خود را بالا بکشید. در حالی که تعادل خود را با ساعد و پای خود حفظ کردهاید پای خود را از محل ران بالا ببرید. این وضعیت را ۱۵ ثانیه حفظ کرده و سپس به آرامی ران خود را به سمت زمین پایین بیاورید. این حرکت را به طور مشابه برای سمت دیگر بدن انجام دهید. این کار را تا یک دقیقه ادامه دهید. این حرکت را میتوانید با خم کردن زانوها و رانها به سمت داخل قفسه سینه شروع کنید که آسانتر است.
کشش گلوتئال
در حالی که هر دو زانوی خود را خم کردهاید به پشت دراز بکشید. مچ پای راست خود را روی زانوی چپ قرار دهید. ران پای چپ را با دست گرفته و به سمت قفسه سینه خود بکشید. شما کشش را در باسن و احتمالاً در طول رانهای خود احساس خواهید کرد. این حالت را ۱۵ تا ۳۰ ثانیه حفظ کنید سپس حرکت را با مچ پای چپ و زانوی راست خود تکرار کنید. این حرکت را سه مرتبه برای هر پا تکرار کنید.
بلند کردن دست و پا در حالت چهار دست و پا
روی زانوها و کف دستان خود قرار بگیرید. ناف خود را به سمت داخل فشار داده و عضلات شکم را سفت بگیرید تا ستون فقرات شما ثابت بماند. در حالی که شکم خود را سفت گرفتهاید، یک دست و پای مخالفان را بلند کنید. این حالت را ۵ ثانیه حفظ کنید. دست و پای خود را به آهستگی پایین بیاورید و حرکت را با دست و پای دیگر انجام دهید. این حرکت را ۱۰ مرتبه برای هر طرف تکرار کنید.
حرکات کششی
در حالی که صورت شما روبه زمین قرار گرفته است به مدت ۵ دقیقه دراز بکشید. اگر این کار باعث آزار شدید شما میشود یک بالش زیر شکم خود قرار دهید. با انجام این حرکت درد پا و کمر شما کاهش مییابد. زمانی که توانستید به مدت ۵ دقیقه و بدون نیاز به قرار دادن بالش زیر شکم روی شکم خود بخوابید قسمت دوم تمرین را اجرا کنید. پس از این که ۵ دقیقه روی شکم خود دراز کشیدید با کمک آرنج، خود را بالا کشیده و این حالت را به مدت ۵ دقیقه حفظ کنید.
حشره مرده
در حالی که زانوهای خود را خم کردهاید و دستان خود را در دو طرف بدن قرار دادهاید به صورت صاف و کشیده به پشت دراز بکشید. شکم خود را جمع کرده و عضلات آن را سفت کنید. در حالی که عضلات شکم خود را سفت گرفتهاید و زانوهای خود را خم کردهاید یک پا را چند اینچ از زمین بلند کنید و این حالت را ۵ ثانیه حفظ کنید و سپس آن را پایین بیاورید. این حرکت را با پای دیگر خود تکرار کنید.
حالت مار کبرا
انجام حرکت مار کبرا برای افرادی که از درد ناشی از فتق دیسک کمر رنج میبرند توصیه میشود. این حالت یوگا به درمان این عارضه و از بین بردن ریشهای آن کمک میکند. با دستان باز روی زمین دراز کشیده و بدن خود را جمع کنید. سر خود را به آهستگی به سمت زمین بیاورید. این حرکت یوگا را به صورت منظم انجام دهید.
حالت جسد
حالت جسد یکی از حرکات محبوب در یوگا است که برای درمان درد دیسک کمر انجام میشود. انجام این حرکت بسیار ساده است و اثربخشی آن بالا است. در حالی که صورت شما رو به آسمان است به پشت دراز بکشید؛ مانند یک جسد دراز بکشید. انجام این حرکت نتایج مطلوبی به دنبال خواهد داشت.
نیم چرخش کمر
نیم چرخش کمر در حالت نشسته روی زمین انجام میشود. این یک حرکت عالی یوگا برای دستیابی به نتایج عالی است. با انجام این حرکت یوگا میزان اسید لاکتیک موجود در فیبرهای عضلانی کاهش مییابد. این حرکت را به آرامی انجام دهید تا بتوانید از مزایای آن بیشتر بهرهمند شوید.
حالت مثلث
حالت مثلث یکی دیگر از حرکاتی است که به کاهش مشکلات ناشی از ابتلا به دیسک کمر کمک میکند. با انجام این حرکت یوگا، قدرت در قسمت پایین بدن افزایش مییابد. با انجام این حرکت علاوه بر درمان مشکل، شما میتوانید انعطافپذیری نیمتنه بالا و نیمتنه پایینی خود را نیز افزایش دهید.
حالت کمان
حالت کمان نیز یک حرکت خوب برای کاهش مشکلات ناشی از فتق دیسک کمر است. این حرکت را میتوان به راحتی انجام داد و نتایج مطلوبی نیز به دنبال خواهد داشت. روی شکم خود دراز بکشید و زانوهای خود را به گونهای خم کنید که کف پا، باسن شما را لمس کنید. با دستان خود مچ پاها را بگیرید تا بتوانید این حرکت را بهتر انجام دهید. در این حالت به شکل یک کمان تبدیل خواهید شد.
حالت ملخ
حالت ملخ نیز یکی دیگر از حرکات عالی یوگا است که به درمان مشکلات ناشی از فتق دیسک کمر کمک میکند. این حرکت به عنوان بهترین تکنیک هاتای یوگا نیز معروف است. در حالی که صورت شما رو به زمین است دراز بکشید. دست و پای خود را از روی زمین بلند کرده و دوباره آن را پایین بیاورید. این حرکت یوگا را تا زمانی که به نتایج مطلوب دست یابید ادامه دهید.
حالت کودک
حالت کودک نیز برای درمان فتق دیسک کمر و علائم آن بسیار مفید است. انجام این حرکت باعث فشار آمدن بر کل بدن نمیشود و به درمان بسیاری از مشکلات کمک میکند. به حالت کودک بنشینید تا به نتایج مطلوب دست یابید.
حالت جنگجو
حرکت جنگجو معمولاً برای افرادی که از مشکلات ناشی از فتق دیسک کمر رنج میبرند توصیه میشود. این حرکت یک تمرین ساده است که هر کسی میتواند انجام دهد. انجام این حرکت برای بیمارانی که از درد فتق دیسک کمر رنج میبرند نتایج بلند مدتی به دنبال خواهد داشت. این حرکت را به طور منظم انجام دهید تا به نتایج مطلوب دست یابید.
حرکت تطهیری سر
حرکت تطهیری سر نوعی تمرین تنفسی است که در یوگا انجام میشود. این یک حرکت عالی در یوگا است که علاوه بر درمان فتق دیسک کمر به درمان بیماریهای دیگر در کوتاه مدت نیز کمک میکند.
تنفس زنبور عسل
تنفس زنبور عسل یکی از بهترین تکنیکها برای درمان فتق دیسک کمر است. این حرکت در درمان بیماریهایی مانند افسردگی و بیماریهای دیگر نیز مؤثر است.