pa1

افراد مبتلا به انگشت چکشی پا هنگامی که انگشت پا را خم می‌کنند مفصل میانی انگشت بالا می‌زند. درنهایت هم انگشت پا در وضعیتی چنگ مانند ثابت می‌ماند. هنگامی که فردی با انگشت چکشی کفش می‌پوشد داخل کفش با انگشت چکشی سایش پیدا می‌کند و ممکن است تاول و پینه روی انگشت ایجاد شود که راه رفتن را دردناک می‌کند. ممکن است درد در مفصل ارتباطی بین انگشت شست و پا نیز به وجود آید.احتمال ایجاد انگشت چکشی پا در افرادی که دارای استخوان‌های کشیده در انگشتان پا هستند بیشتر است. همچنین  بچه‌ها و افرادی که کفش‌های نوک‌ باریک یا پاشنه ‌بلند می‌پوشند، بیشتر احتمال دارد که به انگشت چکشی  پا مبتلا شوند. گاهی اوقات، فشار ناشی از پینه پا می‌تواند باعث ایجاد انگشت چکشی پا شود. روماتیسم مفصلی نیز یکی دیگر از عوامل خطر است.

[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#6fb5f3″]

در ابتدای شروع عارضه ممکن است انگشت چکشی پا انعطاف‌پذیر باقی بماند و هنوز قابل حرکت باشد.  متخصصین ما در کلینیک طب  فیزیکی و توان‌بخشی دکتر سعیدی ممکن است انگشت بندی برای شما فراهم کنند که انگشت را در جای خود ثابت نگه دارد یا با قرار دادن محافظ در کفش شما اصطکاک و فشاری که باعث ایجاد انگشت چکشی می‌شود را کاهش دهند. تمرینات اصلاحی انگشت چکشی پا که توسط متخصصین ما تائید می‌شوند نیز باعث کشش ماهیچه‌های پا می‌شود و دوباره عملکرد مناسب آن‌ها را بازمی‌گرداند. متخصصین ما در صورت مشاهده درد و ناراحتی شدید ناشی از انگشت چکشی پا از کورتیزون برای کاهش درد شما استفاده می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره با متخصصین ما و یا رزرو نوبت، می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۶۵۳۳۲۴۵ تماس حاصل فرمایید.[/alert]

فهرست مطالب

انگشت چکشی پا چیست؟


pa12

هرکدام از چهار انگشت کوچک‌ پا سه قسمت استخوانی دارند که به دو مفصل متصل‌اند. انگشت چکشی تغییر شکلی است که باعث می‌شود در یک یا چند انگشت کوچک‌ پا، در مفصل بین قسمت اول و دوم، خمیدگی ایجاد شود. نوک انگشت پا به سمت پایین حرکت می‌کند و مانند یک چکش یا پنجه به نظر می‌رسد. معمولاً انگشت دوم بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. انگشت چکشی  پا زمانی که انگشت دوم پا کشیده ‌تر از اولین انگشت پا است یا زمانی که کف پا صاف است بیشتر رخ می‌دهد.

علل


انگشت چکشی پا اغلب به دلیل پوشیدن طولانی ‌مدت کفش‌های نامناسب، تنگ یا پاشنه‌بلند ایجاد می‌شود. همچنین ممکن است بر اثر شکستگی انگشت پا نیز ایجاد شود. این کفش‌ها روی قسمت وسطی انگشتان پا فشار می‌آورند و باعث می‌شوند آن‌ها به سمت پایین خم شوند.

علل دیگر عبارت‌اند از:

  • ژن: بعضی افراد باانگشت چکشی متولد می‌شوند.
  • تاول: این دانه‌ها گاهی اوقات در کنار انگشت بزرگ ‌پا ایجاد می‌شوند و باعث می‌شوند انگشت بزرگ به سمت دیگر انگشتان کوچک پا متمایل شود و انگشتان کوچک‌تر را جمع کند.
  • آرتروز: آرتروز مفصل پا ممکن است به انگشت چکشی منجر شود.

علائم


نشانه‌های انگشت چکشی  پا عبارت‌اند از:

تغییر شکل و خمیدگی چنگ مانند انگشت پا که معمولاً انگشت دوم در کنار شست پا را نیز درگیر می‌کند.

  • درد و ناراحتی در انگشتان پا و قسمت توپ شکل پا یا روی پا، به‌خصوص وقتی که انگشتان پا به پایین  کشیده می‌شوند.
  •  ضخیم شدن پوست رو یا زیر انگشت آسیب‌دیده و تشکیل پینه و تاول روی انگشت پا.
  •  دشوار بودن پیدا کردن کفش مناسب.
  •  التهاب، قرمزی یا احساس سوزش.
  •  در موارد شدید، زخمهای باز نیز ممکن است ظاهر شوند.

در مراحل ابتدایی، انگشت چکشی پا واضح نیست. دراغلب موارد انگشت چکشی نشانه‌ای جز خمیدگی انگشت پا ندارد.

لزوم درمان انگشت چکشی پا


تا زمانی که انگشت چکشی پا باعث درد و یا تغییر در راه رفتن و دویدن نشود مضر نیست و به درمان نیاز ندارد اما اگر انگشتان پا دردناک است و در راه رفتن مشکل دارید به پزشک مراجعه کنید. بیماری انگشت چکشی معمولاً غیرقابل‌ برگشت است، اما می‌توان پیشرفت آن را آهسته یا متوقف کرد.

تشخیص


انگشت چکشی  پا به‌ راحتی با بررسی انگشتان پا و پاها تشخیص داده می‌شود. گرفتن اشعه X از پاها برای تشخیص انگشت چکشی پا موردنیاز نیست اما ممکن است برای تشخیص نشانه‌هایی از برخی از انواع آرتروز (مانند روماتیسم مفصلی) یا سایر اختلالاتی که می‌تواند باعث ایجاد انگشت چکشی شود، مفید باشد. اگر انگشت تغییر شکل یافته بسیار دردناک باشد، ممکن است پزشک با سوزن یک نمونه مایع از مفصل بگیرد تا مایع را برای علائم عفونت یا نقرس بررسی کند.

درمان


درمان انگشت چکشی پا شامل صاف کردن انگشت پا، انعطاف‌پذیر کردن مجدد تاندون‌های انگشتان و جلوگیری از بازگشت مشکل است. برخی از درمان‌های ساده عبارت‌اند از:

کشش انگشت پا

هرروز پاهایتان را با آب گرم بشویید و سپس انگشتان پا و مچ پا را کشش دهید.

کفش‌های مناسب بپوشید

کفش‌های مناسب بپوشید و به انگشتان پا فضای کافی برای حرکت بدهید.از پوشیدن کفش‌های نوک‌ باریک یا نامناسب اجتناب کنید. همچنین کفش‌های پاشنه‌بلند نپوشید. درعوض کفش‌هایی انتخاب کنید که حدود یک سانتیمتر بین کشیده‌ ترین انگشت پا و نوک کفش فاصله داشته باشد.

 سرد کردن

اگر انگشت چکشی پا دردناک شود ممکن است نیاز داشته باشید که چند بار در روز از یخ روی انگشت استفاده کنید.این کار می‌تواند درد و تورم را کاهش دهد.

وسایل ارتوپدی

pa4

برای کاهش ناراحتی می‌توانید از پد، بالشتک یا بندانگشت استفادهکنید. اگرانگشت درگیر هنوز هم انعطاف‌پذیر باشد، می‌توانید با استفاده از ابزار ذکرشده انگشت پا را صاف کنید. شما همچنین می‌توانید از کفش‌های اصلاح‌کننده، پد و دیگر ابزار برای کاهش درد را امتحان کنید.

نوار انگشت

pa5

ابتدا قسمت چسبنده نوارانگشت را زیر انگشتان بزنید. به‌آرامی نوار را در زیر شست پا (یا انگشت  قرارگرفته در کنار انگشت چکشی) بپیچانید. سپس نوار را دور انگشت چکشی بکشید و سپس زیر انگشت کناری آن و دوباره به انگشتی که از آن شروع کرده‌اید برگردید. این کار باعث می‌شود انگشت چکشی در جای عادی خود قرار گیرد و تکان نخورد.

اسپلینت

pa6

از اسپلینت برای صاف نگه‌داشتن انگشت و کشیدن تاندون پا استفاده کنید. اسپلینت انگشت خم یا چکشی را تراز می‌کند. این اسپلینتها نرم، مقاوم و از جنس پنبه  هستند و به درمان انگشت چکشی کمک می‌کنند.

دارو

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدیمانند ایبوپروفن یا ناپروکسن ممکن است مفید باشند. اگر درد و تورم شدید باشد، پزشک ممکن است نیاز به تزریق استروئیدی در مفصل پا داشته باشد.

ورزش‌های اصلاحی برای انگشت چکشی

شما ممکن است نیاز به انجام تمرینات خاص داشته باشید تا بتوانید انعطاف‌ پذیری مفصل پا را حفظ کنید. انگشتان پا را برای آرامش تاندون‌های پا تمرین دهید. یک جلسه فیزیوتراپی به شما کمک می‌کند تمرینات پا را شروع کنید.

  •  به‌ آرامی با دستان خود انگشتان پا را حرکت و کشش دهید.

pa7

  • یک حوله کوچک روی زمین قرار دهید و سعی کنید تنها با استفاده از انگشتان پا آن را جمع کنید.

pa8

  • همچنین تلاش کنید چیزهای مختلف را با انگشتان پا بلند کنید. اشیاء کوچک یا نرم مانند تیله یا حوله برای این کار مناسب هستند.

pa9

پیشگیری


با پوشیدن کفش‌های مناسب که فضای کافی برای انگشتان پا دارند می‌توانید از ایجاد انگشت چکشی پیشگیری کنید.

  • کفش‌های پاشنه تیز یا نوک‌ باریک نپوشید.
  • کفش‌هایی که بیش‌ ازحد تنگ و با پاشنه صاف نپوشانید.
  • کفش‌های پاشنه ‌بلند که انگشتان پا را به جلو می‌برند نپوشانید.
  •  کفش‌های جلو پهن را انتخاب کنید.
  • کفش‌هایی را انتخاب کنید که سر کفش یک سانتیمتر با  کشیده‌ترین انگشت پا فاصله داشته باشد.
  • اگر کفش پاهایتان را اذیت می‌کند، آن‌ها را نپوشانید.

مقالات مرتبط

فهرست
نوبت گیری تعیین وقت
× نوبت گیری در واتساپ